Esittely

Metsästysseura Javaruksen Erä sijaitsee Lapin-läänissä Kemijärven -kunnassa. Seuran perustamissanat lausuttiin Kemilän pirtissä vuonna 1974. Javaruksen kylä on pieni lappilainen kylä kahden järven, Javarusjärven ja Suopankijärven välissä lähellä Pyhätunturia. Jäseniä seurassa on vajaa sata. Seuran ja koko kylän yhteinen kokoontumispaikka on Javaruksen vanha kansakoulu. Oikealla puolella näkyvän seuran logon suunnittelutoimikuntaan ovat kuuluneet Seppo Törmänen ja Mauri Suopanki.

Seura on järjestänyt jo vuosikymmenien ajan hirvenhiihtokilpailuja joista Hankicupin Javaruksen osakilpailu kerää kilpailijoita aina Ruotsia myöten. Seura on järjestänyt jo pitkään myös koiranäyttelyitä ja ajo- mejä- ja haukkukokeita. Seuraan on tuotu seuran historian aikana kuusi Suomen mestaruutta:

Enni Annunen, Suomen mestari hirvenjuoksussa 2010
Anne Haikara, Suomen mestari hirvenjuoksussa 2008
Jari Javarus, Suomen mestari hirvenhiihdossa 1994 ja 1998 sekä hirvenjuoksussa 2001
Enni Javarus, Suomen mestari hirvenhiihdossa 1999

Aktiivisen toiminnan ansiosta Suomen Metsästäjäliiton Lapin piiri on palkinnut seuran kahdesti vuoden lappilaisena seurana (2001 ja 2005). Seuran kunniapuheenjohtajana toimii pitkäaikainen puheenjohtaja Taisto Kantola ja seuran kunniajäsenenä perustajajäseniin kuuluva Aimo Javarus.
Seuran historiikki (kirjoitettu 2004 seuran 30-vuotisjuhlaan) löytyy tästä linkistä.